Baalbek Orient Grill

Bydgoska sieć zapowiada ekspansję na cały kraj.

Marka Baalbek pojawiła się na bydgoskim rynku gastronomicznym w 1998 roku. Była to pierwsza restauracja z kuchnią bliskowschodnią w tym mieście. Restauracje swoim wystrojem nawiązują do przepychu Bizancjum. Klienci mogą w nich zjeść orientalne potrawy, których smak wzbogacają przyprawy z Libanu. Dziś Baalbek to 10 lokali działających » w ramach dwóch konceptów – Baalbek Orient Grill i Baalbek Express. Działalność sieci skupia się głównie w woj. kujawsko-pomorskim, ale firma zamierza rozszerzyć swój zasięg k również na inne regiony A kraju.

– Dobrze pamiętamy czasy, kiedy w Pol-L sce nie było zbyt wie-I lu miejsc oferujących potrawy z różnych stron świata. Nasze doświadczenia i chęć stworzenia czegoś wyjątkowego zaowocowały pierwszą restauracją na bydgoskim Starym Rynku – wspomina Łukasz Ukleja, manager ds. PR i rozwoju marki Baalbek.

Do końca 2012 roku sieć Baalbek ma powiększyć się o pięć nowych lokali. W lutym pierwszych klientów obsłuży franczyzowa restauracja w Bydgoszczy, a w marcu dołączy do niej punkt w Grudziądzu. W planach jest również uruchomienie placówek w dwóch nowych galeriach handlowych, które powstają w Bydgoszczy. Firma przymierza się również do ekspansji zagranicznej – na celowniku jest Wielka Brytania.

Na uruchomienie punktu Baalbek Express trzeba przeznaczyć ok.150 tys. zł. Opłata za przystąpienie do sieci wynosi 25 tys. zł, zaś opłata miesięczna to 5 proc. obrotu netto. Inwestycja w Baalbek Orient Grill zamyka się w kwocie 290 tys. zł. Opłata wstępna to 45 tys. zł, a opłaty miesięczne to 5 proc. obrotu netto.

Placówki konceptu Baalbek mieszczą się w centrach handlowych oraz przy ruchliwych ulicach. Znalezienie odpowiedniego lokalu o po- wierzchni co najmniej 50 m! leży stronie franczyzo-biorcy. Franczyzodawca zapewnia pomoc w aranżacji wnętrza i przygotowaniu lokalu. Właściciel i jego pracownicy przechodzą także szereg szkoleń.

Spis treści:

Część – 1 https://clumberspaniel.pl/kuchnia-orientalna-swiat-na-talerzu-cz-1/
Część – 2 https://clumberspaniel.pl/kuchnia-orientalna-swiat-na-talerzu-cz-2/
Część – 3 https://clumberspaniel.pl/kuchnia-orientalna-swiat-na-talerzu-cz-3/
Część – 4 https://clumberspaniel.pl/kuchnia-orientalna-swiat-na-talerzu-cz-4/
Część – 5 https://clumberspaniel.pl/kuchnia-orientalna-swiat-na-talerzu-cz-5/
Część – 6 https://clumberspaniel.pl/kuchnia-orientalna-swiat-na-talerzu-cz-6/
Część – 7 https://clumberspaniel.pl/kuchnia-orientalna-swiat-na-talerzu-cz-7/

Facebook Comments
Załaduj więcej Redaktor
Załaduj więcej Specjaliści

1 komentarz

  1. […] 1 minutę temu Kuchnia orientalna – Świat na talerzu cz.2 […]

Dodaj komentarz

Sprawdź też

Tłumacz przysięgły – jak zdobyć uprawnienia?

Jak uzyskać krok po kroku uprawienia przysięgłego tłumacza? Bardzo potrzebny zawód W obecn…